Pakko pysäyttää ja välimuisti tyhjennetty

Kirjoittaja: Laura McKinney
Luomispäivä: 6 Huhtikuu 2021
Päivityspäivä: 1 Heinäkuu 2024
Anonim
Pakko pysäyttää ja välimuisti tyhjennetty - Teknologioiden
Pakko pysäyttää ja välimuisti tyhjennetty - Teknologioiden

Sisältö


Jos sinulla on ongelmia Android-älypuhelimen sovelluksen kanssa, olet ehkä lukenut, että sinun on tehtävä ”Force Stop” ja ”Clear Cache” korjataksesi se. Ja tosiasiassa se saattaa hyvinkin olla tarkalleen mitä sinun täytyy tehdä. Mutta miksi siitä on apua? Mitä “Force stop” tekee ja mikä on välimuisti? Anna minun selittää.

Pakkopysähdys

Androidin ytimessä on Linux-ydin, se on komponentti, joka vastaa muistin ja prosessien hallinnasta yhdessä joukon muiden resurssien kanssa. Aina kun käynnistät sovelluksen, käynnistät tosiasiassa Linux-prosessin.

Prosessi on looginen säilö ohjelmalle (sovellukselle). Ydin käynnistää sen ja sitä käytetään keinona jakaa järjestelmäresurssit (mukaan lukien muisti ja CPU-aika) kaikkien käynnissä olevien sovellusten välillä. Jokaisella prosessilla on tunnus, joka tunnetaan nimellä PID (Process ID); prioriteetti, kuinka tärkeä se on; oma osoitetila sekä siihen liittyvät fyysisen muistin sivut; ja joitain tilatietoja: juokseminen (tai ajettavissa), nukkuminen, pysähtyminen ja zombi.


Ytimen tehtävänä on ajoittaa prosessorin aika ja varata muisti prosessille, jotta se voi suorittaa. Toimintatapa on, että ydin antaa viipaletta suorittimen aikaa jokaiselle käynnissä olevalle prosessille. Jos prosessi nukkuu (koska se odottaa jotain tietoa verkosta), se ei saa mitään suorittimen aikaa. Tämä prosessien jongleeraus jatkuu millisekunnin tasolla, erittäin nopeasti, ja kuten sarjakuvan kehykset, saat sileyden ja useita ohjelmia samanaikaisesti käynnissä.

Lopuksi, kun sovellus poistuu, ydin puhdistaa kaikki sovelluksen käyttämät resurssit (kuten avoimet tiedostot, varattu muisti jne.) Ja lopulta poistaa sovellukselle luodun prosessin.

Jokainen sovellus voi olla yhdessä useista eri tiloista: käynnissä, keskeytetty tai pysäytetty. Ne eroavat Linuxin määrittelemistä prosessitiloista ja edustavat Androidin määrittelemää ”Activity Lifecycle” -aktiivisuutta. Google sanoo, että "kun käyttäjä selaa sovellukseesi, ulos ja takaisin sovellukseesi, sovelluksesi toimintotapaukset siirtyvät elinkaarensa eri tilojen läpi".


Androidin mielenkiintoinen asia on, että se ei koskaan tappaa sovellusta suoraan. Sen sijaan se tappaa toiminnan, jossa aktiviteetti kulkee, tuhoamalla paitsi toiminnan, myös kaiken muun prosessissa käynnissä olevan. Se voi tehdä tämän, kun sen on vapautettava RAM-muistia tai käyttäjä voi tappaa prosessin käyttämällä Force Stop -sovellusta Application Manager -sovelluksessa.

Kun kaikki toimii sujuvasti, sovellus siirtyy toimintatilasta toiseen ja Android lopulta joko tappaa sen (siirryttyään pysäytettyyn tilaan) tai se vain roikkuu taustalla, kunnes käyttäjä tuo sen etualalle uudelleen. Jos asiat alkavat mennä pieleen, sovellus voi kuitenkin toimia väärin. Se voi lakata vastaamasta tiettyihin tapahtumiin, se voi juuttua jonkinlaiseen silmukkaan tai se saattaa alkaa tehdä odottamattomia asioita.

Tällaisissa tapauksissa sovellus voi olla tarpeen tappaa ja käynnistää sitten uudelleen. Tätä varten Force Stop on tarkoitettu, se tappaa käytännössä sovelluksen Linux-prosessin ja puhdistaa sotkun!

Syy, miksi Force Stop -sovelluksen käyttöä suositellaan yrittäessäsi korjata virheellisesti käyttävää sovellusta, on 1) se tappaa kyseisen sovelluksen nykyisen käynnissä olevan ilmentymän ja 2) se tarkoittaa, että sovellus ei enää käytä mitään sen välimuistitiedostoja, mikä johtaa meille vaiheeseen 2: Tyhjennä välimuisti.

Tyhjennä välimuisti

Kun sovellus on tapettu, seuraava vaihe on poistaa välimuistihakemiston tiedot. Kun sovellus tarvitsee väliaikaisen tiedoston, esikäsitellyn tiedoston tai kun se haluaa säilyttää Internetistä ladatun tiedoston paikallisen kopion, se sijoitetaan sovelluksen välimuistihakemistoon. Jokaisella sovelluksella on oma hakemisto, johon se voi laittaa työtiedostot.

Ajatus on seuraava. Jos sovellus lataa tiedostoja tai tietoja Internetistä, samojen tiedostojen lataaminen joka kerta, kun sovellus käynnistyy, olisi kaistanleveyden ja ajanhukkaa. Sen sijaan kaikki Internetistä ladattavat tiedostot voidaan ladata kerran ja tallentaa sitten välimuistiin. Sovellus voi ajoittain tarkistaa, ovatko nämä väliaikaiset kopiot edelleen voimassa, ja päivittää välimuisti tarvittaessa.

Toinen esimerkki olisi, jos sovelluksen on käsiteltävä tiedosto, ehkä suoritettava joidenkin tietojen dekoodaus tai salauksen purku. Sen sijaan, että suorittaisit tämän dekoodauksen tai salauksen purkamisen joka kerta, kun sovellus käynnistyy, mikä käyttäisi paljon prosessorijaksoja, sovellus voi tehdä sen kerran ja tallentaa sitten tuloksen välimuistiin. Sovellus voi jälleen tarkistaa käsitellyn tiedoston pätevyyden ja päivittää välimuistin tarvittaessa.

Syy näihin väliaikaisiin tiedostoihin on, että sovelluksen ei pitäisi luottaa siihen, että nämä tiedostot ovat olemassa, koska Android voi poistaa ne, kun laitteen tallennustila loppuu. Näissä tapauksissa sovellus vain lataa tiedot uudelleen tai käsittelee tiedostot uudelleen ja luo uusia välimuistiin.

Sovellukset voivat myös tallentaa tiedostoja pysyvästi käyttämällä sovellustietohakemistoa. Tämä eroaa välimuistihakemistosta ja on tarkoitettu sovelluksen omistamille pysyville tiedostoille. Koska Android pystyy poistamaan välimuistihakemiston tiedostot ilmoittamatta sovellukselle, käyttäjille on myös turvallista poistaa nämä tiedostot ”Tyhjennä välimuisti” -painikkeella!

Tämä voi auttaa korjaamaan huonosti käyttäviä sovelluksia, koska se tyhjentää väliaikaisten tiedostojen joukon ja pakottaa sovelluksen luomaan ne uudelleen ja antaa siten sovellukselle eräänlaisen uuden käynnistyksen. Tämä voi usein korjata ongelman, koska virhe johtui väliaikaisen tai välimuistitiedoston käsittelyssä.

Välimuistin tyhjentämisen sivutuna on, että se vapauttaa tallennustilaa. Joten jos sisäinen tallennustila on vähissä, kaikkien sovellusten välimuistitietojen tyhjentäminen voi auttaa.

Paketoida

Muutaman kokeilun jälkeen Android P-beetaversiossa Googlen uusimmassa Android-versiossa on samat painikkeet ja toiminnot Force Stop- ja Clear Cache -sovelluksissa kuin aiemmissa versioissa. Löydät molemmat edelleen sovellusten asetusvalikosta.

Android 9.0 Pie tuo kuitenkin jotain uutta - automaattisen sulkemisen ei-vastaavilla sovelluksilla. Tämä tarkoittaa, että sinun ei toivottavasti tarvitse pakottaa suljettuja sovelluksia, jotka eivät enää reagoi, järjestelmän pitäisi käsitellä kaikkea automaattisesti. Sellaisenaan käyttäjät eivät näe ANR-valintaikkunaa, joka ilmoittaa käyttäjille, jotka eivät vastaa, jos he käyttävät Pie-sovellusta. Jos sovellus kuitenkin jostakin syystä lakkaa vastaamasta Pie-käyttäjien tulee silti kokeilla Pakota pysäytys- ja Tyhjennä välimuisti -painikkeita tappaaksesi sovellus ja käynnistämällä sen sitten uudelleen.


Jos tarvitset ohjeita sovelluksen välimuistin tyhjentämiseen, on olemassa useita erinomaisia ​​oppaita, jotka koskevat sovellustietojen ja välimuistin tyhjentämistä Android 6.0 Marshmallow -sovelluksessa ja kuinka tallentaa tallennustilaa takaisin puhdistamalla välimuisti Android-laitteellasi. Force Stop -toiminnon käyttäminen on hyvin samanlaista, noudata vain linkitettyjen oppaiden ohjeita, mutta napauta kohtaa “Force Stop” eikä “Tyhjennä välimuisti”.

Mitkä ovat kokemuksesi Force Stop- ja Clear Cache -sovelluksista? Onko sovelluksia, joiden käytät paljon tallennustilaa välimuistissa oleville tiedostoille? Kerro siitä alla olevissa kommenteissa.

Intagram on yki uoituimmita oiaalien median alutoita ympäri, olitpa itten itä euratakei rakkaitai vai haluatko vain hämmätyttää leukoa pudottavita napahdukita....

Apple-uutiia oli paljon tällä viikolla, mutta uurin oli iPhone 2019 -arjan laneerau: iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max. Uudet puhelimet näyttävät amanlaiilta kuin ...

Suosittelemme Sinua Lukemaan