Mikä on valkotasapaino valokuvauksessa?

Kirjoittaja: Randy Alexander
Luomispäivä: 1 Huhtikuu 2021
Päivityspäivä: 15 Saattaa 2024
Anonim
Mikä on valkotasapaino valokuvauksessa? - Teknologioiden
Mikä on valkotasapaino valokuvauksessa? - Teknologioiden

Sisältö


Nykyaikaiset kamerat ovat pilalleet meitä automaattisilla tiloillaan, joten valkotasapainon asetusten huomioiminen on helppoa. Ymmärrät, että valkotasapaino on erittäin tärkeä osa valokuvausta etenemällä taiteessa. Värilämpötilan ja sävyn tunteminen on ensiarvoisen tärkeää, ja tänään olemme täällä auttamassa sinua tässä!

Lue myös: Mikä on polttoväli valokuvauksessa? Kaikkiin kysymyksiisi vastasi.

Mikä on valkotasapaino?

Valkotasapaino tarkoittaa valokuvien värilämpötilan ja sävyn vaikutuksia. Eri valolähteet lähettävät erilaisia ​​värilämpötiloja, jotka vaihtelevat oranssin ja sinisen välillä. Samoin valossa on sävy, joka vaihtelee vihreän ja magentan välillä. Valkotasapainoasetusten muuttaminen auttaa sinua löytämään tasapainon näiden värien välillä ja saavuttamaan luonnollisemman vaikutuksen.


Lisätietoja sävystä ja värilämpötilasta alla.

Miksi kamerat tarvitsevat apua valkotasapainon saavuttamisessa?

Kun ihminen näkee esineen, silmät ja aivot toimivat yhdessä korjatakseen värit automaattisesti, jolloin valkoinen näyttää valkoiselta luonnollisimmissa olosuhteissa. Riippumatta siitä, oletko ulkona aurinkoisena päivänä tai sisätiloissa volframivalolla, värit näyttävät luonnollisilta, kun silmäsi tottuvat ympäristöön, mikä ei vie kauan.

Kamera tarvitsee apua selvittääkseen kuinka saada asiat näyttämään luonnollisilta. Nykyaikaiset kamerat yrittävät jäljitellä aivomme ja tekevät melko hyvää työtä selvittääksesi valkotasapainon automaattisessa tilassa, mutta he voivat saada asiat vikaan.


Nykyaikaiset kamerat tekevät melko hyvää työtä selvittääksesi valkotasapainon automaattisessa tilassa, mutta ne voivat saada asiat vikaan.

Edgar Cervantes

Värilämpötilan ymmärtäminen

Värilämpötila mitataan kelvininä (K), joka on lämpötilan perusyksikkö. Kelvinien toiminnan ymmärtäminen vaatii paljon enemmän kuin tämä artikkeli, mutta yritämme selittää lyhyellä, yksinkertaisella tavalla. Kelviniinit perustuvat "mustasta vartalosta" säteilyn väriin, kun ne altistetaan kyseiselle erityiselle lämpötilalle. Korkea kelvinvärilämpötila saa värit näyttämään sinisemmiltä, ​​kun taas matala värit näyttävät enemmän oransseilta.

Valokuvassa meillä on tiettyjä valkotasapainovaihtoehtoja auttamaan selvittämään oikeat kelvinitasot, joita tulisi käyttää eri olosuhteissa.

  • Kynttilänvalo: 1,000-2,000K
  • Volframi polttimo: 2,500-3,500K
  • Auringonnousu auringonlasku: 3,000-4,000K
  • Loisteputki: 4,000-5,000K
  • Salama / suora auringonvalo: 5,000-6,500K
  • Pilvinen taivas: 6,500-8,000K
  • Raskaat pilvet: 9,000-10,000K

Ymmärtäminen sävy

Sävy on yhtä tärkeä pitää mielessä, kun kuvataan keinotekoisissa valaistusolosuhteissa ja epätavallisissa valaistusolosuhteissa (kuten auringonlaskut, auringonnousut ja muut luonnonilmiöt). Valolla voi olla sille sävy, joka vaihtelee vihreän ja magenan välillä. Voit lisätä lisää kumpaakin väriä kuvan epäluonnollisen värin korjaamiseksi.

Valkotasapainon säätäminen: kamerassa tai jälkikäsittelyssä

Tämä on henkilökohtainen mieltymys. Olen yksi niistä valokuvaajista, jotka mieluummin tekevät niin paljon kuin mahdollista kamerassa, joten pyrin asettamaan valkotasapainon kameraan ja tekemään vain pieniä säätöjä muokkauksen aikana.

RAW-kuvauksella on etuja, kun työskentelet valkotasapainon kanssa.

Edgar Cervantes

RAW-kuvauksella on tässä tapauksessa etuja, koska kuvatiedosto säilyttää kaiken datan ja valkotasapainoa käytetään referenssipisteenä. RAW-kuvatiedosto antaa sinun käsitellä värilämpötilaa jälkikäsittelyssä sydämesi sisältöön. Siksi nykyaikaisilla valokuvaajilla on taipumus luottaa kameroihin enemmän. Valkotasapainon asetukset voidaan jättää helposti automaattisessa tilassa ja korjata kuvat jälkikäsittelyssä vain, kun kamera sattuu sekaisin.

Näin ei ole JPEG-tiedostossa, jolla on asetettu valkotasapaino. Kuvan laatu huononee, jos yrität muuttaa sen värilämpötilaa ja sävyttää liikaa. Tällaisissa tapauksissa voit käyttää yllä lueteltuja lämpötilavaihtoehtoja.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää mukautettua tai esiasetettua tilaa (PRE). Tämä vaihtoehto mittaa värilämpötilan ja sävyn mittaamalla väri valkotasapainokortilla. Tämä tehdään ottamalla siitä kuva haluamissa olosuhteissa. Tämän menetelmän haittapuoli on, että joudut läpi prosessin joka kerta, kun vaihdat valaistusolosuhteita.

Kuinka säätää valkotasapainoa kamerassa

Prosessi on yksinkertainen, mutta jokaisen kameran valikko on asetettu eri tavalla, joten emme voi antaa sinulle vaiheittaisia ​​ohjeita. Valkotasapainoasetusten tulisi kuitenkin olla jossain valikossa. Siellä ollessasi sinun pitäisi nähdä suurin osa valkotasapainon vaihtoehdoista, jotka on lueteltu värilämpötila-osiossamme (todennäköisesti sanottu hieman eri tavalla).

Valitse vaihtoehto valaistusolosuhteiden perusteella. On myös mahdollisuus valita kelvinlämpötilat manuaalisesti sekä esiasetettu tila valkotasapainokortin käyttämistä varten. Joissakin kameroissa on fyysiset painikkeet valkotasapainon säätöön, mikä säästää valikon läpi käymisen aikaa.

Kuinka säätää valkotasapainoa jälkikäsittelyssä

Valokuvien muokkausohjelmat ja sovellukset käsittelevät vaihtoehtojaan eri tavalla, mutta prosessin yleisen sisällön tulisi olla hyvin samanlainen kautta linjan. Etsi valkotasapaino tai väri -osio valitsemastasi muokkausohjelmistosta. Tällä alueella pitäisi olla luettelo tai avattava valikko, jossa on kaikki värilämpötila-osiossamme luetellut vaihtoehdot. Vaihtoehtoisesti sinun pitäisi voida muokata värilämpötilaa ja sävyä manuaalisesti samoin kuin esimerkiksi värisävy, kylläisyys ja paljon muuta.

Kätevä työkalu, jota suosittelen, on valkotasapainon vesipisaran työkalu. Voit valita tämän vaihtoehdon ja valita kuvan sitten valkoisen tai neutraalin (harmaan) värin. Ohjelmisto lukee valitsemasi värin ja tuo sen ihanteelliseen valkotasapainoon.

Valkotasapainon sääntöjen rikkominen

Valokuvaus on taidetta ja luovaa ilmaisua, joten emme voi määrätä sinua noudattamaan sääntöjä. Olemme sanoneet koko tämän ajan, että oikea valkotasapaino on se, joka jäljittelee kohtauksen luonnollisia värejä. Tämä on hyvä nyrkkisääntö, jota noudatetaan opiskellessasi konseptia, mutta on tilanteita, joissa kannattaa joutua luovaksi väreillä.

”Viileämpi” (enemmän sinistä) värilämpötila saa paikan tuntemaan synkkä. Oranssisempi sävy voi myös antaa kuville lämpimän, rauhoittavan vaikutuksen. Väriteoria on kokonainen oma tiede, ja voit tehdä uskomattomia valokuvia, jos opit manipuloimaan sitä. Tässä on joitain äskettäin kuvaamiasi kuvia, joissa pelasin lämpötiloilla ja sävyillä erikoistehosteiden saavuttamiseksi.

Nyt kun ymmärrät valkotasapainon, hauskat värit ja kameravirheet eivät saisi yllättää sinua. Voit jopa käyttää sitä eduksesi!

Nyt luettu: Mikä on ISO valokuvauksessa? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Toimittajan huomautu: preadtrum Communication nimitti itenä uudelleen Uniociki ja kuvaa nyt iteään "Tinghua Unigroupin ydin tytäryhtiöki". Artikkeli on päivitet...

Päivity: 11. heinäkuuta 2019 - print on liännyt viidennen 5G-kaupunkiaan, Chicagoa. Rahdinkuljettaja anoo, että 5G-nopeukilla tulii olla pääy noin 700 000 ihmielle Chicag...

Mielenkiintoiset Artikkelit