Kilpailevan Telegramin perustajan mukaan WhatsAppilla tulee aina olemaan turvallisuuskysymyksiä

Kirjoittaja: Randy Alexander
Luomispäivä: 1 Huhtikuu 2021
Päivityspäivä: 16 Saattaa 2024
Anonim
Kilpailevan Telegramin perustajan mukaan WhatsAppilla tulee aina olemaan turvallisuuskysymyksiä - Uutiset
Kilpailevan Telegramin perustajan mukaan WhatsAppilla tulee aina olemaan turvallisuuskysymyksiä - Uutiset

Sisältö


Viime viikolla ilmoitettiin, että hakkerit ovat onnistuneet asentamaan vakoiluohjelmia useisiin älypuhelimiin WhatsAppin aiemmin paljastuneen haavoittuvuuden ansiosta (se on sittemmin julkaissut päivityksen ongelman korjaamiseksi). Nyt kilpailevan viestipalvelun perustaja Telegram väittää, että WhatsApp-käyttäjien ei pitäisi koskaan odottaa palvelun olevan turvallinen.

Telegrafin blogsivustossa olevassa viestissä Telegramin perustaja Pavel Durov väitti, että WhatsAppin tietoturvaongelmat johtuvat osittain emoyhtiönsä Facebookin päätöksestä olla myöntämättä lähdekoodia sovellukselle. Durov väittää, että WhatsApp menee vielä pidemmälle ja yrittää hämärtää sovelluksen binaareja. Tämä tarkoittaa, että ohjelmistoturvallisuustutkijat eivät voi tutkia heitä yksityiskohtaisesti löytääkseen yksityisyysongelmia.


Lisäksi Durov spekuloi, että Facebook ja WhatsApp voivat antaa valtion virastoille pääsyn kyseisten sovellusten takaoviin kyberrikollisten torjumiseksi.Hän kuitenkin lisää, että takaovia voisivat käyttää ne ryhmät, jotka asetettiin taisteluun.

Jopa kun WhatsApp lisäsi tuen päästä-loppuun-salaukseen kaikessa sovelluksen viestinnässä vuonna 2016, Durov totesi, että ne menettävät salatun tilansa, kun ne varmuuskopioidaan. Hän lisäsi:

WhatsAppin kymmenen vuoden matkalla ei ole ollut yhtään päivää, jolloin tämä palvelu olisi ollut turvallinen.

Hän uskoo, että pelkkä sovelluksen päivittäminen ei tee sen käytöstä turvallisempaa.

Onko Telegram turvallisempi kuin WhatsApp?


Sitä vastoin Durov sanoo, että Telegram on turvallisempi käyttää, koska se on avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Hän väittää myös, että yhtiö ei ole paljastanut mitään tietoja kolmansien osapuolien organisaatioille, eikä sillä ole ollut merkittäviä turvallisuusvirheitä tai vuotoja sen käynnistämisen jälkeen. Vuonna 2018 Venäjä kielsi Telegramin virallisesti, koska hallitus ei voinut lukea sen salattuja tietoja (vaikka käyttäjät voivat silti käyttää sitä VPN: n kautta). Myöhemmin Iran kielsi telegrammin käytön samoista syistä. Durov selittää, että uudet ominaisuudet, jotka lisätään Telegramiin, kopioidaan myöhemmin ja asetetaan WhatsAppiin "pienimpiin yksityiskohtiin".

Näidenkin kehitysten myötä Durov myöntää, että WhatsAppilla ja Facebookilla on valtava markkinointilaite mainostaakseen sovelluksiaan. Telegramilla ei ole tällaista markkinointiosastoa, ja Durov sanoo, että se luottaa suusanallisiin suosituksiin auttaakseen levittämään tietoa sovelluksesta.

Ykityiyyden uoja on viettänyt paljon aikaa valonheittimeä viimeien parin vuoden aikana. uuryrityten tietoturvaloukkauten liäki kerran luotetut oiaaliet verkotot ovat aaneet tulipalon my...

uoituin on tietenkin kaikuhunnat. Huolimatta urheilulliita kakitaapainotteiita ankkuriohjaimita, nämä eivät välttämättä työnnä kipinää ä...

Suosittelemme Meitä