Vesiputousnäytöt: Viimeisin suunnittelutrendi, jota kukaan ei ole kysynyt

Kirjoittaja: Randy Alexander
Luomispäivä: 28 Huhtikuu 2021
Päivityspäivä: 1 Heinäkuu 2024
Anonim
Vesiputousnäytöt: Viimeisin suunnittelutrendi, jota kukaan ei ole kysynyt - Teknologioiden
Vesiputousnäytöt: Viimeisin suunnittelutrendi, jota kukaan ei ole kysynyt - Teknologioiden

Sisältö


Aluksi ilmeisestä, kaarevat lasireunat ovat yhtä liukkaita kuin ne kuulostavat. Luonnollisesti paljaampi lasi tarkoittaa suurempaa särkymismahdollisuutta, jos pudotat puhelimen.

Vahva kuin moderni kansilasi voi olla, sitä ei vain ole tehty suojaamaan puhelimia väistämättömiltä putoamisilta sivuilta. Sen lisäksi, että lasia paljastetaan enemmän, kaarevan lasikappaleen sisäiset jännitysvoimat tekevät siitä hauraamman.

Pudotin nyt Mate 30 Pron pari kertaa, mukaan lukien kerran keskimääräisen näköisen kivilaatan päälle, ja se selvisi ilman suuria vaurioita. Mutta olen melko varma, että se oli vain pelkää onnea. David pudotti Note 10 Plus -sarjansa kerran ja se rikkoi heti.

Kun haluat lisätä loukkaantumista loukkaantumiseen, kaarevat sivut tarkoittavat näytönsuojaimia ja kotelot ovat vähemmän tehokkaita suojaamaan erittäin kallista puhelinta. Koteloiden on jätettävä suurin osa lasireunoista paljasta, jotta ne eivät peitä sisältöä tai estä hallintaa. Samaan aikaan hyvän näytönsuojan löytäminen joillekin laitteille on jo aika vaikeaa - yhden löytäminen näille uusille erittäin kaareville näytöille on aivan uusi turhautumisen harjoitus.


Sovellukset ja sisältö eivät ole aivan valmiita vesiputousnäytöksiin.

Tyytymättömyys sisältöön

Myös sovellukset ja sisältö eivät ole aivan valmiita vesiputousnäytöksiin. Tai ehkä se on päinvastoin.

Vaikka useimmissa sovelluksissa ei ole ongelmia, joillakin sovelluksilla on hallintalaitteet renderoidun alueen aivan reunan takia, joten niiden lyöminen kaarevalle näytölle on vaikeaa. Jotkut esimerkiksi PUBG Mobilen käyttöliittymäelementit ovat vähemmän näkyviä ja vaikeammin kosketettavissa vesiputousnäytöihin.

Kaikki eivät ole pelaajia, mutta kaikki tyypit. Gboardissa tai Swiftkey: ssä minulla oli kirjoitusongelmia pitämällä Mate- ja Nex 3 -laitetta pystyasennossa. Nopea kirjoittaminen edellyttää kirjoittamista peukaloilla, mutta en voinut tehdä niin, koska “q” ja “p” -näppäimet olivat liian kaukana reunasta, jotta voin helposti koskettaa niitä.


Se on sama juttu verkkosivustojen kanssa. Vaikka useimmissa sivustoasetteluissa on kunnolliset marginaalit, osa näytöistä näyttää tekstiä näytön reunaan asti, mikä tekee siitä vaikean luettavuuden.

Huono optiikka

Jopa kun sinun ei tarvitse koskettaa niitä, vesiputousnäytöt voivat aiheuttaa ongelmia. Reunoilla on edelleen melko vähän vääristymiä, kun katsot videoita, jotka saattavat häiritä.

Kun käytät puhelinta kirkkaassa auringonvalossa, kaareva lasi voi luoda voimakkaan häikäisyn. Kun kiiltävä valopalkki kulkee reunaa pitkin, tekstiä on vaikea lukea ja mediaa katsella.

Kaarevilla näytöillä on räikeä ongelma ...

Jopa normaaleissa valaistusolosuhteissa näytön kaarevuus luo pienen värimuutoksen vaikutuksen reunoihin. Taustan väristä ja katsotusta kulmasta riippuen, reunat muuttuvat hieman tummemmiksi tai kirkkaammiksi kuin muu näyttö.

Samsung Galaxy Note 10 -arvostelu: miksi sinun pitäisi haluta sitä - ja miksi sinun ei pitäisi

Painamalla nappiani

Vaikka emme puhu itse näytöstä, kaarevat näytöt ovat aiheuttaneet joitain muita ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Esimerkiksi puhtaan, jatkuvan reunan toimittamiseksi Huawei ja Vivo poistivat äänenvoimakkuuden säätimet uusimmista puhelimistaan.

Matessa sinun tulee napauttaa kahdesti kaarevaa reunaa tuodaksesi esiin ohjelmiston äänenvoimakkuuden säätimet. Tottuminen siihen vaatii vähän oppimiskäyrää. Vertailun vuoksi fyysisten äänenvoimakkuuspainikkeiden oppimiskäyrää ei ole.

Ohjelmiston äänenvoimakkuuden säätimet ovat hitaampia ja vaikeampia käyttää kuin tavalliset painikkeet. Se ei ole suuri ongelma, mutta joskus joudut säätämään äänenvoimakkuutta mahdollisimman nopeasti (kokouksessa, luokassa tai myöhään illalla, kun kaikki nukkuvat).

Tässä nuotissa onnea yrittäessäsi muuttaa äänenvoimakkuutta vain yhdellä kädellä. Tai muuttaa äänenvoimakkuutta puhelimen ollessa taskussa. Tai käyttää äänenvoimakkuutta kameran suljinpainikkeena. Saat minun huomautukseni ...

Mate 30 Pro (ylhäällä) ja Vivo Nex 3 (alhaalla)

Vivo Nex 3: sta puuttuu myös fyysisiä äänenvoimakkuuspainikkeita, mutta se vie erilaisen lähestymistavan. Kaksoisnapauksen sijaan Vivo teki kehyksestä kosketusherkän. Voit muuttaa äänenvoimakkuutta painamalla joko virtapainiketta ylä- tai alapuolella, joka itsessään on vain paineherkkä kehyksen kuvioitu osa. Pieni summeri tarkoittaa, että painit onnistuneesti painiketta.

Vaikka Vivon toteutus on edelleen vähemmän käytännöllinen kuin klassiset äänenvoimakkuuspainikkeet, huomasin sen olevan parempi kuin Mate 30 Pron kaksoisnapautus.

Kaarevat marginaalit = rasvamarginaalit

Nämä ovat kaikki vähäisiä häirintöjä, mutta niitä ei ole olemassa muusta syystä kuin siksi, että puhelimemme näyttäisivät hiuksilta.

Se on hyväntekeväisyyskäsitys. Voidaan myös väittää, että valmistajat ajavat meitä tietoisesti kaarevien lasipuhelimien suuntaan, koska he tajusivat, että ne voivat ansaita paljon rahaa korkeammista korjauskustannuksista. Särkynyt näyttö on pieni tragedia sinulle ja minulle, varsinkin kun se maksaa nyt enemmän kuin ennen. Mutta 100 miljoonaa vaihtovälinäyttöä on merkittävä siunaus teollisuudelle, jota on vaivannut pysähtynyt myynti ja pidemmät vaihtojaksot. Hauraammat ja kalliimmin vaihdettavat kaarevat näytöt ovat kunnollinen vaihtoehtoinen tulovirta, jos et lähetä niin monta puhelinta.

Meidän ei kuitenkaan tarvitse päästä salaliitoteorioihin selittääksesi kaarevien näyttöjen nousua. Yksinkertainen totuus on, että me kaikki ostamme tavaroita sydämestämme mieluummin kuin aivomme. Saatamme tietää, että lasireunat ovat vaarallisia, mutta, oi, ne näyttävät niin hyvältä. Ainakin näin maksan aina enemmän enemmän kiiltävästä uudesta laitteesta, vaikka viime vuoden versio olisi melkein yhtä hyvä (ja ehkä hieman kestävämpi).

Leikkaava reuna

Samsung ansaitsee kunnianosoituksen (vai syyllisyyttä?) Kaarevan näytön trendin aloittamisesta, joka on nyt kehittynyt vesiputousnäytöksi. Mate 30 Pro ja Vivo Nex 3 ottivat konseptin ja veivät sen seuraavalle tasolle - ja se on vasta alkua. Pidätkö siitä tai ei, Huawei ja Vivo / Oppo ovat trendinpiirtäjiä. Kuten monisävyiset maalaustyöt ja ponnahdusikkunat, myös vesiputousnäytöt otetaan käyttöön kaukana.

Muoto trumps toimii, joten thats mitä oli tulossa.

Ensi vuoteen mennessä vesiputousnäytöt ovat parilla kurssille huippuluokassa ja jopa joillakin kunnianhimoisilla keskitiellä. Kahden vuoden aikana näemme ne todennäköisesti budjettipuhelimissa.

Tiedämme jo, mihin tämä suuntaus lopulta vie: täydet ympäröivät näytöt. Xiaomi antoi äskettäin hiukan kurkkuun törkeän Mi Mix Alfan muodossa. Alfa-lasin reunat virtaavat aina taaksepäin, työntäen vesiputousnäytön lopulliseen lopputulokseen. Se antaa helvetin ilmeen, annan sen Xiaomille. Mutta tämä iso, kallis, rajoitetun erän ihmepuhelin saa minut ajattelemaan, olemmeko menneet liian pitkälle? Mitä tulee seuraavaksi?

Kuten microSD-korttipaikat, kuulokeliitännät ja ohuemmat akut, älypuhelinten valmistajat uhraavat mielellään vähän käytännöllisyyttä pienen tyylin vuoksi. Varsinkin jos tämä ylimääräinen tyyli on se, joka erottaa heidät kilpailusta. Ja ei haittaa, että se auttaa heitä siirtämään kalliita flash-tallennusvaihtoehtoja, langattomia kuulokkeita tai akkuja ja ”valinnaisia ​​ylimääräisiä” nopeaa laturia.


On paljon helpompaa saada puhelimesta näyttämään tuoreelta ja jännittävältä kuin nykyään todella tehdä innovaatioita. Kukaan ei pyytänyt vesiputousnäyttöjä, kaksoisnäyttöjä, hienoja maalitöitä ja ponnahdusikkunoita. Mutta muodolliset trumpetit toimivat melkein joka kerta, joten juuri sitä saamme.

Meillä on ollut tiedoa jo jonkin aikaa, että Honor 20 -arja oli tuloa tää kuua, ja Huawei-alatuotemerkki on nyt paljatanut muutama liätieto puhelimita....

Android 10 on täällä! No, jo inulla on Google Pixel tai välttämätön puhelin. Muiden meidän on odotettava hiukan kauemmin, mutta jo atut olemaan OnePlu 7: n tai ...

Jaa