Kotlin Android-sovelluskehityksen esittely

Kirjoittaja: John Stephens
Luomispäivä: 24 Tammikuu 2021
Päivityspäivä: 4 Heinäkuu 2024
Anonim
Kotlin Android-sovelluskehityksen esittely - Sovellukset
Kotlin Android-sovelluskehityksen esittely - Sovellukset

Sisältö


Kotlin on staattisesti kirjoitettu ohjelmointikieli JetBrainsilta. Se on täysin "yhteensopiva" Java-sovelluksen kanssa (eli voit käyttää Java-kehyksiä ja jopa sekoittaa molempien komentoja koodiin) ja mukana ei ole rajoituksia. Android-kehittäjät ovat tosiasiallisesti käyttäneet Kotlinia jo jonkin aikaa laajennuksen kautta, ja eräät Play Kaupan suositut sovellukset (kuten Basecamp) rakennettiin ilmoitetun pelkästään kyseisen kielen avulla. Nyt kuitenkin Android Studio 3.0: sta lähtien se yhdistetään ja tuetaan valmiina.

Kotlin antaa meille mahdollisuuden poistaa huomattavia määriä kattilalevyä

Joten miksi valitset käyttää Kotlinia Android-sovelluksiin Java: n sijaan? No tärkein syy on, että se voi tehdä elämästäsi hieman helpompaa useissa tapauksissa.

Kotlin eliminoi esimerkiksi nollaviittaukset, eikä sillä ole tarkistettu poikkeuksia - molemmat voivat säästää pienistä päänsärkyistä. Kuten näette, Kotlin for Android -ominaisuuksien ansiosta voimme myös poistaa huomattavia määriä kattilakoodikoodia, mikä tuottaa kevyempiä, luettavissa olevia ohjelmia. Yleensä tämä on nykyaikaisempi kieli, ja jos et ole jo juurtunut syvälle Javaan tai halua pysyä "virallisimmassa" menetelmässä, se kannattaa ehkä harkita. Aloittelijoille Kotlin saattaa edustaa anteeksiantavaa oppimiskäyrää.


Lue seuraava:Kotlin vs Java: keskeiset erot Androidin virallisesti tukemien kielten välillä

Joten niille, jotka ovat kiinnostuneita Kotlinin omaksumisesta työnkulkuun, miten jumiin jääminen voi tapahtua?

Aloittaminen

Hyvä uutinen on, että kun Kotlin on pakattu Android Studio 3.0: een ja uudempiin, ei tarvitse ladata mitään uutta ja siihen tarvitaan vain minimaalinen asennus. Tervetuloa tulevaisuuteen! Jos sinulla on Android Studio 3.0, luodessasi uuden projektin saat mahdollisuuden sisällyttää Kotlin-tuki. Jos valitset tämän ruudun, sinun ei tarvitse määrittää projektiasi myöhemmin.

Aiemmin kehittäjien piti muuntaa tiedostot manuaalisesti Kotliniin valikon kautta, mutta nyt tämä tehdään sinulle oletuksena.


Avaa MainActivity.kt (kt on Kotlin-laajennus), ja sinun pitäisi heti nähdä, että asioiden kirjoittamisessa ja asettamisessa on joitain keskeisiä eroja.

Olet nyt valmis aloittamaan kehittämisen Kotlin for Android -sovelluksen kanssa!

Huomaa, että yleensä on hyvä idea luoda uusi hakemisto Kotlin-tiedostoillesi tai korvata Java-kansio kokonaan, jos käytät puhtaasti Kotlinia tästä eteenpäin. Voit luoda uusia Kotlin-tiedostoja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kohdehakemistoa ja sitten valitsemalla Uusi> Kotlin-aktiviteetti.

Hei Kotlin Androidille: joitain perussyntaksia ja eroja

Okei, katsotaanpa jo olemassa olevaa koodia. Ensinnäkin saatat huomata, että ilmoitat luokittelut käyttämällä luokka aivan kuten Javassa. Ero on siinä, ettei niitä ole julkinen avainsana, mikä johtuu siitä kaikki Kotlinin tunnit ovat julkisia ja lopullisia. Saatat myös huomata, että emme käytä pidentää jompikumpi. Sen sijaan käytämme kaksoispistettä, joka tekee saman asian.

Mitä siitähauska komento? Tämä on itse asiassa lyhyt 'funktiolle' (ei niin hauskaa), joten kirjoittamisen sijasta julkinen mitätön kirjoitat nyt hauska. Tämä antaa luokallemme sitten julkisen toiminnon, jota voimme kutsua muista luokista. Argumentit määritetään hakasulkeissa funktion nimen jälkeen. Voit tehdä tämän sinun täytyy osata määritellä muuttujat, mikä on hiukan erilainen. Voit luoda merkkijonon kirjoittamalla:

var text: String = “Hei”

Vaikka itse asiassa Kotlin on yleensä riittävän fiksu tunnistamaan muuttujan tyyppi itsessään aivan kuten Python, joten voit yleensä kirjoittaa vain:

var text = “Hei”

Luo merkkijono tai:

var num = 3

Luo kokonaisluku. Näin voit luoda muutettavan (muutettavan) muuttujan. Val käytetään luomaan vakioita. Joten luomalla funktioita argumenteilla, niin näet suluissa. Ja näillä muuttujilla voi olla oletusarvot, mikä on myös kätevä. Joten saatat nähdä jotain tällaista:

hauskaa SayHello (var käyttäjänimi: String = “Käyttäjä”) {textView.setText (“Hei, $ käyttäjänimi!”)}

Tässä on vielä yksi iso ero, jonka olet ehkä huomannutkin… ei puolipisteitä! Voit sisällyttää heidät vapaasti, jos haluat, mutta velvollisuutta ei enää ole ja et saa rangaistuksia, jos unohdat yhden. Jos olet joku kukavieläaina unohtaa yhden jonnekin, niin tämä saattaa tulla hyvä uutinen!

Huomaat paljon muita pieniä eroja syntaksissa, kun menet, ja tietysti tämän viestin ulkopuolella on kaikkien näiden luettelointi täällä. Rakenne on kuitenkin edelleen melko samanlainen, joten kokonaisuutena sinun pitäisi voida päätellä, mitä kaikki tekee tilanteesta ja kenties pienellä kokeiluilla ja virheillä. Täältä löydät hienon esittelyn.

Kotlinin todellinen voima: auttaa sinua kirjoittamaan vähemmän

Suuri aika, koodi näyttää melko yksinkertaiselta ja lyhyemmältä Kotlinissa Androidille verrattuna Javaan. Mieti seuraavaa esimerkkiä onClickListenerin lisäämisestä FAB: hon. Näin teet sen Java: lla:

FloatingActionButton fab = (FloatingActionButton) findViewById (R.id.fab); fab.setOnClickListener (uusi View.OnClickListener () {@Orride public void onClick (View view) {...}});

Ja tämä on sama asia Kotlinissa:

val fab = findViewById (R.id.fab) kuin FloatingActionButton fab.setOnClickListener {...}

Se on vain paljon yksinkertaisempaa ja selkeämpää, ja se tarjoaa luettavamman koodin, kun menet. Kuten sanoin: vähemmän kattilalevyä. Ja itse asiassa se menee paljon syvemmälle kuin tämä. Kotlin-kehittäjät voivat päästä eroon siitä, että joutuvat koskaan kirjoittamaan sen findViewByID uudelleen! Tätä varten sinun on asennettava laajennus.

Teet tämän moduulitasolla build.gradle tiedosto lisäämällä rivi:

käytä laajennusta: 'kotlin-android-laajennukset'

Napsauta "synkronoi" ja voit sitten tuoda viittauksia näkemyksiisi koodin yläosassa, kuten:

tuo kotlinx.android.synthetic.main..

Kun teet tämän, pääset sitten näkymään suoraan ilman, että sinun on käytettävä sen tunnusta. Tämä tekee elämästä paljon yksinkertaisempaa ja voi säästää kirjoittaessasi erä mielivaltaista koodia.

Heitä lambda-lausekkeita ja koodisi alkaa todella ytimekäs. Lambda-lausekkeet ovat nimettömiä toimintoja, joiden avulla voit vähentää kirjoittamasi määrää lisäämällä kaiken yhdelle riville. Lauseketta ympäröivät kiharasulkeet, jotka sisältävät parametreja, joita seuraa nuolen symboli ja sitten runko. Esimerkiksi onClickListenervoi näyttää tältä:

button.setOnClickListener ({näkymä -> paahtoleipä ("Napsautettu!")})

Ja jos funktio vaatii toisen funktion viimeisenä parametrina, voit siirtää sen sulkujen ulkopuolelle:

button.setOnClickListener () {paahtoleipä ("Napsautettu!")}

Yhdistämällä nämä tekniikat voit säästää itsellesi paljon kiireistä työtä ja löydät eteenpäin paljon hyödyllisempiä aikaa säästäviä strategioita.

Lue seuraava: Kotlin Coroutines ja heidän roolinsa asynkronisessa ohjelmoinnissa Androidille

Mennään eteenpäin

Ja siellä se on: se on Kotlin Androidille pähkinänkuoressa. Onko se sinulle sopiva? Viime kädessä tämä johtuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja tunteistasi koodaamisessa. Henkilökohtaisesti olen fani Kotlinin virtaviivaisesta luonteesta ja tavasta, jolla se poistaa paljon tarpeettomia koodirivejä. Toivottavasti tämä viesti on antanut sinulle tarpeeksi alustaa, jonka avulla voit tehdä mieltäsi ja jatkaa koulutustasi, jos päätät sen kiinnostavasta. Jos haluat vähän leikkiä, voit kokeilla sitä selaimessa täällä.

Mitä tahansa päätätkin, enemmän vaihtoehtoja on aina hyvä asia!

Samsung Galaxy Note 10: Vihaa

Monica Porter

Heinäkuu 2024

Emme voi laikati palata takaiin -kynän länäoloon täällä. Kynällä varutettua älypuhelinta on ollut muitakin yritykiä, mutta mikään ei ole tul...

Kun kuulimme enimmäien kerran mahdolliuudeta, että amung Galaxy Note 10 -kuulokeliitäntää ei olii, emme halunneet ukoa itä. Tää vaiheea näyttää k...

Suositut Artikkelit