Vuoden 2019 valokuvaesittely: Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10 vs. Google Pixel 3

Kirjoittaja: John Stephens
Luomispäivä: 21 Tammikuu 2021
Päivityspäivä: 3 Heinäkuu 2024
Anonim
Vuoden 2019 valokuvaesittely: Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10 vs. Google Pixel 3 - Teknologioiden
Vuoden 2019 valokuvaesittely: Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10 vs. Google Pixel 3 - Teknologioiden

Sisältö

5. toukokuuta 2019


5. toukokuuta 2019

Vuoden 2019 valokuvaesittely: Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10 vs. Google Pixel 3


Tämä ensimmäinen kuva antaa hyvän yleiskuvan siitä, kuinka nämä kamerat käsittelevät kohtausta monilla yksityiskohdilla ja väreillä. Kaikilla kolmella kameralla on 10MP: n, 12MP: n ja 12MP: n kohdalla minimaalinen melu ja kohtaus melko samanlainen. Kummassakaankaan niistä ei ole merkittäviä jälkikäsittelyn ongelmia, kuten ylikuormitus tai altistuminen.


Suurin ero tässä on värikylläisyys ja valkotasapaino. Huawei P30 Pro antaa hiukan lämpimämmän sävyn luonnollisemmilla, hillityillä väreillä tänä pilvisenä päivänä. Pixel 3: lla on neutraalimpi valkotasapaino, mutta se lisää värejä siten, että pilvet saavat sinisen sävyn. Hieno näköinen, mutta ei ehdottomasti totta kohtaukseen. Samsung Galaxy S10 tarjoaa samanlaisen valkotasapainon ja pienen lisäyksen väreihin, jotka ovat lähinnä sen, miltä kohtaus näyttää.



Roolit kääntyvät toisella napsautuksella. Täällä Huawei P30 Prolla on parempi väri- ja valkotasapainotarkkuus. Vaikka ikkuna altistuu ylikuormitukselle. Galaxy S10 yrittää saada värit popiksi hiukan liikaa, poistamalla hienovaraiset kohokohdat ja yksityiskohdat postilaatikosta ja nipistämällä tiilen yli. Samaan aikaan Pixel 3 on siisti tummempi kuin kilpailijansa, vähentäen varjojen popia.


Tämä sisäkukkaesimerkki korostaa tätä suuntausta entisestään. P30 Pro on huomattavasti paremmin paljastunut, mikä kompensoi pimeyden vasemmalla puolella räjäyttämällä valon oikealta. Tuloksena on hiukan yli kirkastava aihe. Pixel 3 on vastakkainen napa, tummentaa kukkia liikaa yrittäen pitää kohokohdat kurissa. Galaxy S10 voittaa valotuksen ja värien elinvoiman suhteen. Kukkien valot ovat täydellisiä, ja puhelimen automaattinen HDR-tehoste (joka ei tunnu sammuvan kytkimestä riippumatta) tasapainottaa tummat ja kirkkaat taustat täydellisesti. Voit jopa nähdä taivaan sinisen.


Palataan painopiste väreihin hetkeksi. Jälleen P30 Pro on hienovaraisesti lämpimämpi kuin kaksi muuta. Pidän ulkonäöstä aivan, mutta se ei ole täysin tarkka. Pixel 3 nostaa värit, erityisesti keltaiset, ja tummentaa mustat hiukan liian pitkälle. Se aukeaa, mutta se ei ole kovin tarkka. Galaxy S10 näyttää taas tasapainoisemman väriesityksen.

Kuten odotettiin, kaikki nämä kolme kameraa tuottavat erinomaisia ​​kuvia hyvässä valaistuksessa.

Tämä viimeinen yleinen vertailu näyttää Huawei P30 Pron ja Samsung Galaxy S10: n laajakulmalinssit. Pixel 3: sta puuttuu tämä kuvausvaihtoehto. S10: llä on leveämpi objektiivi, jotta se mahtuu paremmin kohtaukseen, ja taas sen värit poptuvat enemmän kuin P30. P30 kuitenkin korostaa kohokohtia ja tuottaa tekstuurisemman ilmeen ruoholle ja puille. Molemmat ovat melko hyviä, mutta kärsivät yksityiskohtien puutteesta ja hämärtyvät linssin reunoista.

Huawei P30 Pro laajakulma Samsung Galaxy S10 laajakulma

Yleisesti ottaen Huawei P30 Pro tuottaa lämpimämmän valkotasapainon ja vaimeammat värit. Luuri myös mieluummin hieman kirkkaampaa valotusta kuin kilpailijansa. Pixel 3 on melkein päinvastainen, ja tuottaa usein tummempia kuvia, joissa on paljon enemmän värikylläisyyttä. Samsung Galaxy S10 on jossain välin, vaikka toisinaan värit lisäävät jopa Pixel 3: ta enemmän.

Kaikki kolme ovat selvästi erittäin kykeneviä ampujia, mutta pääantureiden ja kuvankäsittelyalgoritmien välillä on keskeisiä eroja.

Korkea dynaaminen alue

High Dynamic Range (HDR) -valokuvaus on hyödyllinen työkalu valotuksen tasapainottamiseen vaikeissa kuvausympäristöissä. Näitä ovat usein kohtaukset, joissa kohteen takana on kirkas valonlähde, tai hämärässä kohtaukset yhdellä valonlähteellä. Hyvä HDR parantaa yli- ja alivalotusta tavallisiin valokuviin verrattuna.

Tämä alla oleva laukaus ei ehkä näytä hankalalta, koska kaikki tulokset ovat yllättävän hyviä. Mutta ilman HDR: tä päällä, etualan kaktus näyttää täysin mustalta tai ikkuna puhalletaan.


Huawei P30 Pro tarjoaa hyvän monipuolisen HDR-ilmeen. Taustan ylivalotus pidetään minimissä, kun taas etuala on valaistu tarpeeksi varmistaakseen, että kaikki pienet yksityiskohdat ovat havaittavissa. Galaxy S10 on vielä parempi tässä suhteessa, vähentäen edelleen pilvien ylivalotusta säilyttäen samalla etualan tasapainon.

Pixel 3 on hiukan erilainen. Tausta on ylivalottunut kuin kilpailijat ja etuala on hiukan tummempi. Puhelin on kuitenkin tehnyt parempaa työtä kuin kaksi muuta parantamalla yksityiskohtia ja valaistusta kaktuspiikien ja rungon välillä. Kasvikannun väri on myös voimakkaampi. Ehkä paras tapa kuvata tätä on, että Pixel 3: n HDR on tarkennettuna enemmän aiheeseen, kun taas kaksi muuta ovat kehystietoisia. Valitettavasti Pixel 3 vie HDR-kuvien ottamiseen kauemmin kuin kilpailijansa.

Suorituskyky heikossa valaistuksessa

Suorituskyky heikossa valaistuksessa ja teräväpiirtokuva (HDR) kulkevat usein käsi kädessä, kuten tapahtuu kuvaamisessa hämärässä Google Pixel 3 -sovelluksella. Puhelimella kuluu muutama sekunti kerätäksesi useita valotuksia ja yhdistääksesi ne yhteen kirkkaampaan ja vähemmän meluisaan kuvaan. Vaikka kuten alla olevasta esimerkistä näet, tulos on silti melko meluisa, hieman tumma ja värikylläisyys on valittu lovi liian pitkälle.


Samsung Galaxy S10 tuottaa vastaavan tyydyttävän tuloksen, mutta ongelmia on selvästi. Kuva on edelleen vähän meluisa, puhelin kamppailee keskittyäkseen pimeässä ja värit ovat hieman pestyneet. Selvä voittaja tässä esimerkissä on Huawei P30 Pro. Uuden SuperSpectrum-anturin parannetut hämärävalmiudet tuottavat melutasoa, joka tarjoaa tasapainoiset värit ja dynaamisen alueen. Painopiste on myös paikalla, todennäköisesti anto-ohjauksen ansiosta.

Tässä seuraavassa esimerkissä sammutamme valot ja siirrymme puhelimien erilaisiin Night Mode -vaihtoehtoihin. Lyhyesti sanottuna, Samsung Galaxy S10: n yötila ei ole samassa liigassa kuin Huawein ja Googlen tarjoama tekniikka. Se on liian meluisa ja keskittyminen vei liian monta uudelleenarviointia. Samsungin toteutus on hieno paremmissa valaistusolosuhteissa, mutta se ei pysty käsittelemään ultra-pimeitä ympäristöjä yhtä hyvin kuin kilpailijat.

Galaxy S10s -hämärävalot ovat selvästi jäljessä muista lippulaivoista.


Google Pixel 3 tekee ilmiömäistä työtä verrattuna kaappaamalla paljon yksityiskohtia ja värejä. Jos on yksi haitta, tulokset ovat edelleen liian tummat ja meluisat varjoissa. Lisäksi valkotasapaino on vähän liian viileä.

Yötilan kytkemisen päälle ja pois päältä P30 Prolla välillä ei ole suurta eroa, juuri se, kuinka hyvä uusi anturi on erittäin heikossa valossa. Vaikka sen käyttö kaappaa hiukan enemmän valoa ja vähentää punaista sävyä väritasapainoon. Huawein yötila ottaa jopa enemmän valoa kuin Googlen, jolloin melu on erittäin alhainen. Yksityiskohtainen kuvaus ei kuitenkaan ole täydellinen, ja kuva on liian vähän keltainen. Voit korjata tämän jälkikäsittelyssä saadaksesi hienon tuloksen, mutta on häpeä, että Huawei ei voi saada tätä suoraan laatikosta.

Lähennä

5x teleskooppilinssillä, joka on omistettu zoomaukselle, silmälasit viittaavat voimakkaasti siihen, että Huawei P30 Pro tulee esiin kaikissa zoomaustesteissä. Samsung Galaxy S10 tarjoaa kuitenkin 2x-teleobjektiivin ja Google käyttää myös omaa Super Res Zoom -tekniikkaansa. Joten selvitetään, minkä tason kunnollinen zoom-laatu on saavutettavissa jokaisella luurilla.

Ensimmäinen esimerkki on kuva teoksesta, joka on otettu niin valaistuksessa. 2x nopeudella Huawei P30 Pron hybridi zoom-tekniikka tuottaa tekstiä riittävän hyvin, mutta tuottaa hieman pehmeän tuloksen. Sitä vastoin Pixel 3: n zoom-algoritmi soittaa terävöintisuodattimen, joka tuo artefakteja teoksen reunaan. Teksti on luettavissa, mutta kuva ei ole kaunis. Samsung Galaxy S10 tarjoaa ylivoimaisesti suurimman selkeyden ja terävyyden kahdesti. Tummammilla alueilla on vähän melua, mutta voittaja on käsin.



Pixel 3 alkaa huonontua kolminkertaisella zoomilla. Valkotasapaino on siirtynyt hyvin punoihin yllä olevassa esimerkissä ja ääni- ja teroitusalgoritmit tuottavat mutaisen maalatun ilmeen. Kaiken kaikkiaan yksityiskohtien kaappaus on erittäin huono jopa hyvin valossa. Galaxy S10 ja P30 Pro ovat huomattavasti parempia ja vaikea erottaa toisistaan. P30 Pro vetää hiukan eteen tekstuurin yksityiskohdista, kuten näkyy ikkunan ympärillä olevassa puussa ja katon oksissa. Tämä johtuu siitä, että puhelin vetää tietoja 5x-zoomkamerastaan ​​ja ompelee sen yhdessä pääanturin hybridi-zoomin kanssa.


Huawei P30 Pro vetää kauas eteenpäin 5x, missä periskooppikamera alkaa. Yksityiskohdat, valkotasapaino ja valotus ovat kaikki poikkeuksellisia. Galaxy S10 pysyy hyvin 5X: ssä, vaikka näemme selvästi hämärtymät ja yksityiskohtien puuttumisen tällä pitkällä etäisyydellä. En usko edes minun tarvitse mainita Google Pixel 3: n ominaisuuksia 5x. Niitä ei yksinkertaisesti ole.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Galaxy S10 on paras, kun zoomataan vain 2x. 2x: n jälkeen Huawei P30 Pro on selvä voittaja, ja sen johto kasvaa huomattavasti suurennettaessa zoomauskerrointa. Minun on myös mainittava, että P30 Pron 40MP -pääkamera tuottaa parempia tuloksia kuin sen 10MP-zoom 2x-tilassa. Tässä tilassa on usein ampumisen arvoinen, jos aiot rajata kuvan.

Galaxy S10 tarjoaa kunnollisen zoomin, mutta Huaweis 5x periskooppikamera ottaa kruunun.

Bokeh-sumennus (muotokuvatila)

Bokeh-hämäyksestä tai muototilasta on tullut älypuhelimien valokuvauskokemuksen katkottu osa. Nämä kolme matkapuhelinta tarjoavat ainutlaatuisia tapoja laskea tarvittava syvyyskartta ja reunatiedot, jotka lisätään ohjelmistokehykseen. Huawei P30 Pro tarjoaa omistetun lentoajan (TOF) anturin, joka mittaa fyysisesti etäisyyttä infrapunavalolla. Samaan aikaan Google luottaa normaalien valokuvien tietojen keräämiseen useiden kuvien, esineiden / kasvojen tunnistuksen ja terävyyden yhdistelmällä.


Kiinteillä esineillä kaikki kolme kameraa tekevät melko kunnollisen työn reunojen havaitsemisessa. Sumennuksen laatu on mukava myös kaikissa matkapuhelimissa. Vaikka Google on ehkä liian vahva ja dramaattinen, etualan ja taustan välillä on erittäin terävä raja. Tämä tuottaa joitain ankaria reunoja ja muutamia virheitä puupöydän reunalla ja kallon takana.

P30 Pro ja Galaxy S10 tekevät paremman työn sekoittuessaan asteittain ja epätarkkaan, koska näemme pieniä määriä bokehin ryömimää etualan reunoilla. Heidän tuloksensa ovat varmasti realistisempia. Kuitenkin molemmilla näyttää olevan virhe kallopäässä.


Reunatunnistusvirheet ovat selkeämpiä tässä toisessa kuvauksessa läpinäkyvän lasin takia. Tämän tyyppinen ongelma jatkuu myös muotokuvien hiusten kanssa. Huomaa, että Huawei P30 Pro hämärtää etualaa lampun vasemmassa yläreunassa. Samoin Pixel 3 kamppailee lähellä lampun yläosaa ja näemme terävät reunat myös sivuilla. Galaxy S10 on erinomainen lampun ympärillä, mutta näyttää sekoittaneen taustakuvakehyksen etualaan. Valitettavasti kaikilla kolmella kameralla on selkeät tunnistusongelmat, vaikka joudut usein pikselin kurkistamaan löytääksesi ne.

Huolimatta Googlen hyvästä havaitsemisasteesta, et voi palata takaisin ja muuttaa polttopistettä tai säätää sumeuden määrää, kun olet osunut sulkimeen. Sekä Huawei että Samsung sallivat tämän, ja tarjoavat myös joukon lisätehosteita. Huawein bokeh on miellyttävin katsoa, ​​koska sen vahvuus kasvaa realistisesti edelleen taustalle. P30 Pron ToF-anturi tunnistaa myös reunat paljon johdonmukaisemmin ja suuremmalla kuvausetäisyydellä kuin Pixel 3 ja Galaxy S10.

Tuomio

On selvää, että kaikki nämä kolme lippulaiva-älypuhelinta ovat erittäin kykeneviä ampujia. Minulla ei ole minkäänlaista älypuhelimen tarjoamasta kuvanlaadusta mitään merkittävää laatua, vaikka jokaisella on silti omat erilliset edut ja haitat.

Google Pixel 3: n tavoitteena on johdonmukaisuus ja yksinkertaisuus. Osoita nopeasti ja kuvaa ja sinulle taataan kunnollinen, ellei aina erinomainen kuva käytännössä joka kerta melkein missä tahansa kuvausympäristössä. Asetusten ja objektiivinvaihtimien välillä on vähän hämmennystä. Jos tarvitset pienen zoomin, bokehin tai kuvaamiseksi hämärässä, Pixel 3 pystyy käsittelemään sitä. Kompromissi on joustavuuden puute monikamera-kilpailijoihinsa verrattuna.

Samsung Galaxy S10 pystyy zoomaamaan ja laajakulmakuvaamaan paremmin kuin Pixel 3, mutta tarjoaa silti puhelimelle optimoidun kamerakokemuksen. Luurilla on myös todennäköisesti paras HDR-toteutus kaikista puhelimista, joita olen tähän mennessä käyttänyt. Värikylläisyys voi joskus yliarvioida, mutta tämä ei ole huono asia, jos kuvan kohde on sosiaalinen media. Puhelimen kompromissi on, että S10: n heikko valaistuskyky on etenkin käyrän takana.

Valitse johdonmukaisuus Pixel 3, joustavuus P30 Pro tai jostain väliin S10.

Tämä antaa meille Huawei P30 Pron - selvästi joustavin ampuja kolmesta. Se tarjoaa erinomaisen zoomin, hämärässä, laajakulma-, bokeh- ja jopa korkearesoluutioisen kuvausvaihtoehdon, jota emme ole käsitellyt täällä. Mikä vielä parempaa, viime vuoden P20 Pron ylikuormitus ja raskas jälkikäsittely on menneisyyttä. Ainoa haittapuoli on, että sen valkotasapaino muuttuu säännöllisesti liian lämpimäksi ja se voi yleensä ylivalottua hyvin valaistuissa kohtauksissa. Mutta tämä ei ole ongelma, jos aiot muokata suurinta osaa kuvista.

Yhteenvetona, valitse Google Pixel 3, jos olet johdonmukaisen, yksinkertaisen älypuhelimen kameran jälkeen. Galaxy S10 on erinomainen, jos haluat hieman enemmän joustavuutta ilman ylikuormitusta vaihtoehtoja. Viimeinkin, Huawei P30 Pro on yksinkertaisesti upea, jos olet seikkailunhaluinen valokuvaaja, joka mielellään kokoaa täydellisen kuvan ja tekee parittomat rajat tai säädöt postissa.

Tervetuloa PUBG Mobile -päivityohjaimeemme! Kolaamme kaikki viralliet PUBG-päivitymuitiinpanot ja hajotamme kaikki uudet ominaiuudet, jotka on liätty ouma Battle Royale -peliin Androidi...

Voit nyt ladata PUBG Mobile -verion 0.5.0.Päivity iältää uuden autiomaakartan, uudet tehtävät, paikallien pikajoukko-ominaiuuden ja paljon muuta.Päivity ei iäll...

Me Neuvomme