Android-käyttöjärjestelmän historia: sen nimi, alkuperä ja paljon muuta

Kirjoittaja: Peter Berry
Luomispäivä: 15 Elokuu 2021
Päivityspäivä: 1 Heinäkuu 2024
Anonim
Android-käyttöjärjestelmän historia: sen nimi, alkuperä ja paljon muuta - Teknologioiden
Android-käyttöjärjestelmän historia: sen nimi, alkuperä ja paljon muuta - Teknologioiden

Sisältö


Joskus tuntuu siltä, ​​että olemme käyttäneet Googlen mobiili käyttöjärjestelmää Android-laitteillamme ikuisesti. Tosiasiassa on kuitenkin kulunut vähemmän kuin 10 vuotta siitä, kun ensimmäinen virallinen Android-puhelin teki debyyttinsä kuluttajien ostamista varten kaupoissa. Googlen päätös tehdä Androidista avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä antoi sen tulla suosituksi kolmansien osapuolten puhelinvalmistajien keskuudessa.

Vain muutama vuosi Android 1.0: n julkaisemisen jälkeen älypuhelimet, joihin oli asennettu käyttöjärjestelmä, olivat kaikkialla. Nyt siitä on tullut suosituin mobiili käyttöjärjestelmä maailmassa, ja se on voittanut monet kilpailijat, kuten Symbian, BlackBerry, Palm OS, webOS ja Windows Phone. Applen iOS on ainoa alusta, joka on edelleen vakava kilpailija Androidille, ja tilanne ei näytä siltä, ​​että se muuttuisi pian.


Androidin perustaminen

Lokakuussa 2003, hyvissä ajoin ennen kuin suurin osa yleisöstä käytti termiä “älypuhelin”, ja useita vuosia ennen kuin Apple ilmoitti ensimmäisestä iPhonestaan ​​ja iOS-laitteistaan, Android Inc -yhtiö perustettiin Palo Altossa, Kaliforniassa. Sen neljä perustajaa olivat Rich Miner, Nick Sears, Chris White ja Andy Rubin. Julkisen perustamisensa aikana Rubinin lainataan sanoneen, että Android Inc aikoo kehittää ”älykkäämpiä mobiililaitteita, jotka ovat paremmin tietoisia omistajan sijainnista ja mieltymyksistä”.

Vaikka tämä kuulostaa älypuhelimen peruskuvaukselta, Rubin paljasti Tokiossa vuonna 2013 pidetyssä puheessa, että Android OS: n tarkoituksena oli alun perin parantaa digitaalikameroiden käyttöjärjestelmiä, kuten PC World ilmoitti. Yhtiö teki sijoittajille vuonna 2004 sijoituspaikkoja, jotka osoittivat, kuinka kameraan asennettu Android kytkeytyy langattomasti tietokoneeseen. Tuolloin tietokone yhdistetään ”Android Datacenteriin”, jossa kameran omistajat voivat tallentaa valokuvia verkossa pilvipalvelimelle.


On selvää, että Android-tiimi ei alun perin ajatellut sellaisen käyttöjärjestelmän luomista, joka toimisi itsenäisen kokonaisen mobiililaskentajärjestelmän ytimenä. Mutta silloinkin erillisten digitaalikameroiden markkinat laskivat, ja muutamaa kuukautta myöhemmin Android Inc päätti siirtää vaihteet kohti matkapuhelinten käyttöjärjestelmää. Kuten Rubin sanoi vuonna 2013, "täsmälleen sama alusta, täsmälleen sama käyttöjärjestelmä, jonka rakensimme kameroille, josta tuli Android matkapuhelimille."

Vuonna 2005 tehtiin seuraava iso luku Androidin historiassa, kun Google osti alkuperäisen yrityksen. Rubin ja muut perustajajäsenet jatkoivat käyttöjärjestelmän kehittämistä uusille omistajilleen. Päätettiin käyttää Linuxia Android-käyttöjärjestelmän perustana, ja se tarkoitti myös sitä, että Android itse voitaisiin tarjota ilmaiseksi kolmansien osapuolien matkapuhelinvalmistajille. Googlen ja Android-tiimin mukaan yritys voisi ansaita rahaa tarjoamalla muita käyttöjärjestelmää käyttäviä palveluita, mukaan lukien sovellukset.

Rubin pysyi Googlessa Android-tiimin päällikkönä vuoteen 2013 asti, jolloin Google ilmoitti poistuvansa tästä divisioonasta. Vuoden 2014 lopulla Rubin jätti Googlen kokonaan ja käynnisti startup-yrityshautomon. Aikaisemmin vuonna 2017 Rubin paljasti virallisesti paluunsa älypuhelinteollisuudelle ilmoittamalla yritykselleen Android-pohjaisen Essential Phone -palvelun.

Valmistautuminen Android 1.0: n julkaisemiseen

Vuonna 2007 Apple julkaisi ensimmäisen iPhonen ja aloitti uuden aikakauden mobiililaskennassa. Tuolloin Google työskenteli edelleen Androidissa salassa, mutta saman vuoden marraskuussa yritys alkoi hitaasti paljastaa suunnitelmansa taistella Applen ja muiden mobiiliympäristöjen kanssa. Se käytti niin sanotun Open Handset Alliance -yhdistyksen muodostumista, johon kuuluivat puhelinvalmistajat, kuten HTC ja Motorola, siruvalmistajat, kuten Qualcomm ja Texas Instruments, sekä operaattorit, kuten T-Mobile.

Sitten Googlen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Eric Schmidt lainattiin sanoneen: "Tämän päivän ilmoitus on kunnianhimoisempi kuin mikään yksittäinen" Google Phone ", josta lehdistö on spekuloinut viime viikkojen aikana. Visiomme on, että julkistamamme tehokas alusta antaa voiman tuhansille eri puhelimille. "

Google on ilmoittanut, että vähintään kaksi alfa-versiota Androidista on julkaistu sisäisesti, ennen kuin yritys julkaisi kehittäjille kehittäjän version 1.0 julkisen beetaversion 5. marraskuuta 2007, suunnilleen samanaikaisesti, kun se ilmoitti Open Handset Alliance -sovelluksesta. Se kehitti myös oman sisäisen referenssipuhelimen, nimeltään ”Sooner”, jota ei koskaan julkaistu yleisölle.Useita vuosia myöhemmin kehittäjä Steven Troughton-Smith sai kätensä yhteen näistä varhaisista referenssipuhelimista ja lähetti kuvia ja omia vaikutelmansa "Soonerista". Kuten voitte nähdä, tämän puhelimen kokonaiskuva oli enemmän kuin BlackBerryn matkapuhelimet kuin iPhone. , aikana, jolloin monet ihmiset suhtautuivat skeptisesti vain kosketusnäyttölaitteisiin.

Syyskuussa 2008 julkistettiin ensimmäinen Android-älypuhelin, T-Mobile G1, joka tunnetaan myös muualla maailmassa nimellä HTC Dream. Se tuli myyntiin saman vuoden Yhdysvalloissa. Puhelin, sen pop-up-3,2-tuumaisella kosketusnäytöllä, yhdistettynä QWERTY-fyysiseen näppäimistöön, ei ollut tarkalleen suunnittelun ihme. Itse asiassa puhelin sai huonoja arvosteluja kaiken kaikkiaan teknologiamediasta. Laitteessa ei ollut edes tavallista 3,5 mm: n kuulokeliitintä, mikä toisin kuin tänään, oli melko käytännössä puhelinominaisuus Androidin kilpailussa.

Sisällä Android 1.0 -käyttöjärjestelmällä oli kuitenkin jo Googlen liiketoimintasuunnitelman tavaramerkkejä käyttöjärjestelmälle. Se integroi useita yrityksen muita tuotteita ja palveluita, kuten Google Maps, YouTube ja HTML-selain (pre-Chrome), joka tietysti käytti Googlen hakupalveluita. Sillä oli myös Android Marketin ensimmäinen versio, App Store, jonka Google ylpeänä totesi olevan ”kymmeniä ainutlaatuisia, ainutlaatuisia Android-sovelluksia.” Kaikki nämä ominaisuudet kuulostavat melko primitiivisiltä, ​​mutta tämä oli vasta alku Androidin noususta mobiililaitteiden markkinoilla.

Mitä noilla suloisilla koodinimillä on?

Vaikka useimmissa Android-julkaisuissa on karamelli- tai jälkiruokatyyppisiä koodinimiä, syyskuun 2008 aikana julkisesti julkaistussa käyttöjärjestelmän ensimmäisessä versiossa (1.0) ei ollut lainkaan koodinimeä, joko sisäisesti tai julkisesti, Android-insinöörin Jean mukaan - Baptiste Queru kertoi Android-poliisi vuonna 2012. Android 1.1: llä, julkaistu helmikuussa 2009, ei ollut julkista koodinimeä. Se ilmoitti kuitenkin käyttäneen sisäistä nimeä ”Petit neljä”, kun se oli Googlessa kehitteillä. Nimi viittaa ranskalaiseen jälkiruokaan.

Vasta Android 1.5: n markkinoille tuomisessa, vain muutama kuukausi myöhemmin, huhtikuussa 2009, käyttöjärjestelmäversio sai ensimmäisen julkisen koodinimensä: ”Cupcake”. Hyväksyntä Android-versioiden nimeämiselle makeiden karkkien ja jälkiruokien jälkeen on perinteisesti mennyt sen Google-projektipäällikkö Ryan Gibson, mutta hänen erityiset syyt tällaisen nimen käyttöön ovat edelleen tuntemattomia. Kun Google julkaisi Android 4.4 KitKatin, se tarjosi ”virallisen” lausunnon käyttöjärjestelmän versioiden eri koodinimistä sanomalla: ”Koska nämä laitteet tekevät elämästämme niin suloisia, kukin Android-versio on nimetty jälkiruokaksi”.

Android-logo

Irina Blok loi Android-käyttöjärjestelmälle nyt tutun logon, joka näyttää yhdistelmältä robottia ja vihreää virkaa, kun hän työskenteli Googlessa. Keskustelemassa The New York Times vuonna 2013 Blok kertoi, että ainoa Google, joka antoi hänen suunnittelutiimilleen, oli tehdä logosta robotti. Hän väittää, että lopullinen suunnittelu inspiroitui osittain tarkastelemalla tuttuja käyntihuoneiden logoja, jotka edustavat miehiä ja naisia.

Yksi asia, jonka Blok ja Google päättivät tehdä, oli tehdä Android-robotista itse avoimen lähdekoodin projekti. Lähes joka toinen valtava yritys suojaa tällaista logoa tai maskotia muilta suunnittelulta ja käyttämältä. Android-robotti on kuitenkin nyt muokattu ja käytetty monien ihmisten keskuudessa, kaikki johtuu siitä, että Google sallii tällaiset muutokset Creative Commons 3.0: n Attribution -lisenssin nojalla.

Miksi käyttää patsaita symboloimaan uusia Android-julkaisuja?

Kuten aiemmin totesimme, Cupcake oli ensimmäinen Android-versio, jolla oli ”maukas herkku” julkinen koodinimi. Kun Google lopulta paljastaa koodinimensä vuosittain, se sijoittaa myös uuden patsaan tällä koodinimellä nurmikolle yrityksen Visitor Center -rakennuksen eteen Mountain Viewssa, Kaliforniassa.

Vuonna 2015 Nat and Friends YouTube -kanava paljasti, että New Jerseyn pieni taidemuseo loi ensimmäisen Android-patsaan, jossa oli päämaskotti, sekä kaikki muut patsaat, jotka edustavat Androidin eri versioita Cupcakesta nykyiseen versioon, Oreo. Itse patsaat on tehty vaahtomuovista, ja sitten ne veistetään, niille annetaan kova muovikerros, ja maalataan sitten ennen niiden lähettämistä 3000 mailia Kaliforniaan virallista paljastamista varten.

Android 1.5 Cupcake

Androidin ensimmäinen virallinen julkinen tunnus ilmestyi vasta, kun versio 1.5 Cupcake julkaistiin huhtikuussa 2009. Se lisäsi melko vähän uusia ominaisuuksia ja parannuksia kahteen ensimmäiseen julkiseen versioon verrattuna, mukaan lukien asiat, jotka nyt pidetään itsestään selvinä, kuten kyky ladata videoita YouTubeen, tapa puhelimen näytölle, joka kääntyy automaattisesti oikeaan asentoon, ja tuki muiden valmistajien näppäimistöille.

Joihinkin puhelimiin, jotka julkaistiin, kun Cupcake oli asennettu pakkauksesta, mukana oli ensimmäinen Samsung Galaxy -puhelin ja HTC Hero.

Android 1.6-munkki

Google julkaisi nopeasti Android 1.6-donitsin syyskuussa 2009. Uusissa ominaisuuksissa oli tuki operaattoreille, jotka käyttivät CDMA-pohjaisia ​​verkkoja. Tämän ansiosta kaikki operaattorit ympäri maailmaa voivat myydä Android-puhelimia.

Muita ominaisuuksia olivat pikahakukentän käyttöönotto ja nopea vaihtaminen kameran, videokameran ja gallerian välillä mediankaappauskokemuksen virtaviivaistamiseksi. Donitsi esitteli myös Power Control -widgetin Wi-Fi: n, Bluetoothin, GPS: n jne. Hallintaan.

Yksi puhelimista, jotka myytiin asennetun Donutin kanssa, oli huono Dell Streak, jolla oli valtava (tuolloin) 5-tuumainen näyttö, ja jota kuvailtiin tuolloin omassa sivustossamme nimellä “älypuhelin / tabletti”. Nykyään 5-tuumaista näyttöä pidetään älypuhelimen keskikokoisena.

Android 2.0-2.1 Eclair

Google julkaisi lokakuussa 2009, noin vuoden kuluttua Android 1.0: n julkaisemisesta, käyttöjärjestelmän version 2.0 virallisella koodinimellä Eclair. Tämä versio lisäsi ensimmäisenä tekstistä puheeksi -tuen ja esitteli myös eläviä taustakuvia, usean tilin tukea ja Google Maps -navigoinnin monien muiden uusien ominaisuuksien ja parannusten joukossa.

Motorola Droid oli ensimmäinen puhelin, joka sisälsi Android 2.0 -sovelluksen. Puhelin oli myös ensimmäinen Android-pohjainen puhelin, jonka Verizon Wireless myi. Vaikka Google käytti Androidia turvallisesti käyttöjärjestelmänsä nimenä, termi ”Droid” oli tuolloin tavaramerkki Lucasfilm-viitteessä Tähtien sota franchising. Motorolan piti saada lupa ja maksaa rahaa Lucasfilmille käyttääkseen Droidia puhelimen nimeksi. Motorola jatkoi Droid-brändin käyttöä monissa puhelimissaan jo vuonna 2016.

Android 2.2 Froyo

Toukokuussa 2010 lanseerattu Android 2.2 Froyo (lyhenne sanasta “jäädytetty jogurtti”) lanseerattiin virallisesti. Älypuhelimet, joihin on asennettu Froyo, voisivat hyödyntää useita uusia ominaisuuksia, kuten Wi-Fi-matkaviestinpistetoiminnot, siirtää ilmoituksia Android Cloudin kautta laiteviestintäpalveluun (C2DM), flash-tuki ja paljon muuta.

Ensimmäinen älypuhelin, joka kantoi Googlen Nexus-tuotemerkkiä, Nexus One, lanseerattiin Android 2.1: n mukana laatikosta aikaisemmin vuonna 2010, mutta sai nopeasti langattoman päivityksen Froyoon myöhemmin samana vuonna. Tämä merkitsi uutta lähestymistapaa Googlelle, kun yritys työskenteli lähempänä kuin koskaan aikaisemmin laitteistovalmistajan HTC kanssa esitelläkseen puhdasta Androidia.

Android 2.3 piparkakut

Syyskuussa 2010 lanseerattu Android 2.3 Gingerbread on tällä hetkellä käyttöjärjestelmän vanhin versio, jonka Google edelleen luettelee kuukausittain käyttöjärjestelmän version päivityssivulla. Google ilmoitti 13. syyskuuta 2017 alkaen, että vain 0,6 prosentilla kaikista Android-laitteista on tällä hetkellä käytössä jokin Piparkakkuroiden versio.

OS sai käyttöliittymän päivityksen Gingerbread-kohdasta. Se lisäsi tukea NFC-toimintojen käyttämiseen älypuhelimissa, joissa oli vaadittu laitteisto. Ensimmäinen puhelin, joka lisäsi sekä piparkakut että NFC-laitteistot, oli Nexus S, jonka yhteistyössä kehittivät Google ja Samsung. Piparkakut myös loivat perustan selfielle lisäämällä tukea useille kameroille ja videochat-tuki Google Talkissa.

Android 3.0 -hunajakenno

Tämä käyttöjärjestelmän versio on ehkä joukon outo pallo. Google julkaisi Honeycomb-asennuksen vain tablet-laitteisiin ja muihin mobiililaitteisiin, joissa on suurempi näyttö kuin nykyisillä älypuhelimilla. Se esiteltiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2011 yhdessä ensimmäisen Motorola Xoom -tabletin kanssa, ja siihen sisältyi ominaisuuksia, kuten uudelleensuunniteltu käyttöliittymä, joka on tarkoitettu erityisesti suurille näytöille, sekä tabletti-näytön pohjalle sijoitettu ilmoituspalkki.

Ajatuksena oli, että Honeycomb tarjoaisi erityisiä ominaisuuksia, joita älypuhelimista tuolloin löytyneet pienemmät näytöt eivät pystyisi käsittelemään. Se oli myös Googlen ja sen ulkopuolisten kumppaneiden vastaus Applen iPadin vuoden 2010 julkaisuun. Vaikka Honeycomb oli saatavana, jotkut tabletit julkaistiin silti älypuhelinpohjaisten Android 2.x -versioiden kanssa. Lopulta Honeycomb päätyi Android-versioksi, jota ei oikeasti tarvita, koska Google päätti integroida suurimman osan ominaisuuksistaan ​​seuraavaan suurempiin 4.0-versioon, Ice Cream Sandwich.

Android 4.0 -jäätelövoileipä

Ice Cream Sandwich -versio julkaistiin lokakuussa 2011, ja se toi käyttäjille useita uusia ominaisuuksia. Siinä yhdistettiin monet vain tablet-laitteilla varustetun Honeycomb-version ominaisuudet älypuhelimiin suuntautuneeseen piparkakkuun. Se sisälsi myös "suosikkialustan" aloitusnäytölle sekä ensimmäisen tuen puhelimen lukituksen avaamiseen kameran avulla ottamaan kuvan omistajan kasvoista. Tällainen biometrinen sisäänkirjautumistuki on kehittynyt ja parantunut huomattavasti siitä lähtien.

Heinäkuun 6. päivästä lähtien Google ilmoittaa, että 0,7 prosentilla kaikista Android-laitteista on tällä hetkellä käytössä jokin Android 4.0 -versio, joka on vain hiukan enemmän kuin Piparkakku.

Muita merkittäviä muutoksia ICS: ssä olivat tuki kaikille näytön painikkeille, pyyhkäisemällä ilmoituksien ja selaimen välilehtien hylkäämiseen ja mahdollisuus seurata tietosi käyttöä mobiili- ja Wi-Fi-yhteyksissä.

Android 4.1-4.3 Jelly Bean

Androidin Jelly Bean -kausi alkoi kesäkuussa 2012 julkaisemalla Android 4.1. Google julkaisi nopeasti versiot 4.2 ja 4.3, molemmat Jelly Bean -merkinnällä, lokakuussa 2012 ja heinäkuussa 2013.

Joihinkin näiden ohjelmistopäivitysten uusista ominaisuuksista sisältyi uusia ilmoitusominaisuuksia, joissa näkyi enemmän sisältö- tai toimintopainikkeita, sekä täysi tuki Googlen Chrome-selaimen Android-versiolle, joka sisältyy Android 4.2 -versioon. Google Now esiintyi myös osana hakua, ja “Project Butter” otettiin käyttöön nopeuttamaan animaatioita ja parantamaan Androidin kosketusvalmiutta. Myös ulkoiset näytöt ja Miracast saivat tukea, samoin kuin HDR-valokuvaus.

Jos osallistuit Google I / O: han vuonna 2012, saat todennäköisesti yrityksen Nexus 7 -tabletin, jossa Android 4.1 Jelly Bean on esiasennettu lahjaksi. Versiot Jelly Beanista ovat edelleen erittäin aktiivisia monissa Android-puhelimissa ja -laitteissa. Tällä hetkellä noin 6,9 prosenttia kaikista Android-tuotteista käyttää Jelly Bean -tuotetta.

Android 4.4 KitKat

Android 4.4 -nimi on käyttöjärjestelmän ensimmäinen versio, joka tosiasiallisesti käyttää aikaisemmin tavaramerkillä varustettua nimeä karkkikappaleelle. Ennen kuin se virallisesti julkaistiin syyskuussa 2013, yhtiö julkaisi Google I / O -konferenssissaan samana vuonna sekä muissa paikoissa vihjeitä, että Android 4.4: n koodinimi olisi todella “Key Lime Pie”. Itse asiassa suurin osa Googlen Android-tiimi ajatteli, että niin on myös.

Kuten kävi ilmi, Googlen Android-verkkojen globaalien kumppanuuksien johtaja John Lagerling ajatteli, että ”Key Lime Pie” ei olisi tarpeeksi tuttu nimi käytettäväksi Android 4.4: llä maailmanlaajuisesti. Sen sijaan hän päätti tehdä jotain erilaista. Hän otti yhteyttä Nestleen, KitKat-palkin luojaan, ja kysyi heiltä, ​​voisiko he käyttää nimeä Android 4.4: lle. Nestle suostui ja julkaisi jopa Android-robotti-maskotiksi muotoilunsa KitKat-palkin versiot osana Googlen kanssa solmittua yhteismerkkisopimusta. Se oli markkinointikokeilu, jonka Google ei aloittanut uudelleen ennen Oreon uusinta julkaisua.

KitKatilla ei ollut valtavaa määrää uusia ominaisuuksia, mutta siinä oli yksi asia, joka todella auttoi laajentamaan Android-markkinoita kokonaisuudessaan. Se optimoitiin toimimaan älypuhelimissa, joissa oli vain 512 Mt RAM-muistia. Tämän ansiosta puhelinvalmistajat voivat hankkia uusimman Android-version ja asentaa sen paljon halvemmiin matkapuhelimiin.

Googlen Nexus 5-älypuhelin oli ensimmäinen, kun Android 4.4 oli esiasennettu. Vaikka KitKat toi markkinoille melkein neljä vuotta sitten, on vielä paljon laitteita, jotka käyttävät sitä edelleen. Googlen nykyisen käyttöjärjestelmän version päivityssivun mukaan 15,1 prosentilla kaikista Android-laitteista on käytössä joitain Android 4.4 KitKat -versioita.

Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop, joka julkaistiin ensimmäisen kerran syksyllä 2014, oli merkittävä upea käyttöjärjestelmän ulkoasussa. Se oli käyttöjärjestelmän ensimmäinen versio, jossa käytettiin Googlen uutta materiaalisuunnittelukieltä, jossa muun muassa valaistus- ja varjotehosteita käytettiin vapaasti simuloimaan Android-käyttöliittymän paperimaista ulkoasua. Käyttöliittymä sai myös joitain muita muutoksia Lollipopiin, mukaan lukien uudistettu navigointipalkki, rikas ilmoitukset lukitusnäytölle ja paljon muuta.

Seuraava Android 5.1 -päivitys teki muutama lisää muutosta. Tähän sisältyy virallinen tuki dual-SIM-, HD-äänipuheluille ja Device Protection -sovelluksille, jotta varkaat voidaan pitää lukittuna puhelimesta myös tehdasasetusten palauttamisen jälkeen.

Googlen Nexus 6-älypuhelin ja tabletti olivat ensimmäiset laitteet, joissa Lollipop oli esiasennettu. Tällä hetkellä Android 5.0 Lollipop on asennettu ja sitä käyttää noin 29 prosenttia kaikista aktiivisista Android-laitteista Googlen alustaversion tilastojen mukaan. Hauska tosiasia: Google käytti koodinimeä ”Lemon Meringue Pie” sisäisesti kehittäessään Android 5.0 ennen asettumistaan ​​karkkikäsittelyyn Lollipopille käyttöjärjestelmän virallisena julkisena nimellä.

Android 6.0 marshmallow

Syksyllä 2015 julkaistu Android 6.0 Marshmallow käytti pääsymbolinaan leiriläisten suosimaa makeaa herkkua tuleen. Sisäisesti Google käytti ”Macadamia Nut Cookie” -kuvausta Android 6.0: n kuvaamiseen ennen virallista Marshmallow-ilmoitusta. Siinä oli ominaisuuksia, kuten uusi pystysuunnassa vieritettävä sovelluslaatikko, yhdessä Google Now on Tap -palvelun kanssa, älypuhelimen alkuperäinen sormenjäljen biometrisen vapauttamisen tuki, USB Type-C -tuki, Android Pay -palvelun käyttöönotto ja paljon muuta.

Ensimmäiset laitteet, jotka toimitettiin esiasennetun Marshmallow-laitteen mukana, olivat Googlen ja Nexus 5X-älypuhelimet sekä sen Pixel C -tabletit. Android-alustan nykyiset tilastot osoittavat, että Marshmallow on vain vähän ohittanut Lollipopin eniten asennettuna käyttöjärjestelmän versiona, joka on 32,2 prosenttia kaikista Android-pohjaisista laitteista.

Android 7.0 Nuga

Googlen mobiili käyttöjärjestelmän versio 7.0 lanseerattiin syksyllä 2016. Ennen kuin Nougat paljastettiin, Google viittasi Android N: ään sisäisesti nimellä New York Cheesecake. Nougatin moniin uusiin ominaisuuksiin kuului parempia monitehtäviä lisääntyvälle älypuhelimet, joissa on suurempia näyttöjä, kuten jaetun näytön tila, sekä nopea vaihto sovellusten välillä.

Google teki myös monia suuria muutoksia kulissien takana, kuten siirtyi uuteen JIT-kääntäjään sovellusten nopeuttamiseksi, tuki Vulkan-sovellusliittymää nopeampaan 3D-renderointiin ja antoi OEM-valmistajille mahdollisuuden tukea sen DayDream-virtuaalitodellisuutta.

Google käytti julkaisua myös rohkeaan älypuhelinmarkkinoille. Yhtiön omat tuotemerkit-älypuhelimet, Pixel ja Pixel XL, sekä LG V20, julkaistiin ensimmäisenä Nougatin esiasennettuna.

Android 8.0 Oreo

Maaliskuussa 2017 Google julkaisi ja julkaisi virallisesti ensimmäisen kehittäjän esikatselun Android O: lle, joka tunnetaan myös nimellä Android 8.0. Jo ennen tätä julkaisua Hiroshi Lockheimer, Googlen Android-varatoimitusjohtaja, lähetti GIF-kuvan Oreo-kakun Twitter-tililleen helmikuussa 2017. Se oli ensimmäinen vankka vihje, että Oreo, suosittu eväste, joka on valmistettu kahdesta suklaamallasta. jonka väliin tulee creme, olisi todellakin Android 8.0: n virallinen koodinimi.

Elokuussa Google vahvisti, että Oreo olisi todellakin Android 8.0: n julkinen nimi. Se on toinen kerta, kun Google valitsi tavaramerkkinimen Androidille (Oreon omistaa Nabisco). Taukoaan perinteistään Google esitteli Android Oreon maskottipatsaan ensimmäistä kertaa New York Cityssä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa sen sijaan, että patsas osoittaisi ensin Googleplexin pääkonttorissa. Patsas kuvaa myös itse Android-maskotin lentävänä supersankarina, täydellisenä viittaan. Toinen patsas asetettiin paikalle Googlen pääkonttorissa myöhemmin sinä päivänä

Ominaisuuksiensa vuoksi Android Oreo on pakattu lukuisiin visuaalisiin muutoksiin Asetukset-valikkoon, samoin kuin kuvan-kuvan tilassa omaperäinen tuki, ilmoituskanavat, uudet automaattisen täytön sovellusliittymät salasanojen ja täyttödatan parempaan hallintaan ja paljon muuta. Android Oreo on saatavana ladattavana Googlen Android Open Source -projektin kautta, ja se on saatavana myös langattomana päivityksenä Googlen vanhemmille (ja tuetuille) Nexus- ja Pixel-laitteille sekä päivitys monille vanhemmille Android-puhelimille. Android Oreon mukana tulee myös Googlen omat Pixel 2 -mallit, samoin kuin monet muut markkinoille tulleet uudemmat puhelimet.

Android 9.0 piirakka

Google julkaisi ensimmäisen kehitysohjelman seuraavasta suuresta Android-päivityksestä, Android 9.0 P, 7. maaliskuuta 2018. 6. elokuuta 2018 yritys julkisti Android 9.0: n lopullisen version ja antoi sille virallisen koodinimen “Pie. Se sisälsi useita tärkeitä uusia ominaisuuksia ja muutoksia. Yksi niistä kaivaa perinteiset navigointipainikkeet keskelle yhden pitkänomaisen painikkeen hyväksi, joka on uusi kotipainike. Pyyhkäisemällä tästä painikkeesta saadaan yleiskatsaus, jossa on viimeksi käytetyt sovelluksesi, hakupalkki ja viisi sovellusehdotusta. Voit pyyhkäistä vasemmalle nähdäksesi kaikki äskettäin avatut sovelluksesi tai vetämällä kotipainiketta oikealle selataksesi sovelluksiasi nopeasti.

  • Lukea: Android 9.0 piirakka-arvostelu

Android 9.0 Pie sisälsi myös joitain uusia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu auttamaan älypuhelimen akun pidentämistä, kuten laitteen sisäisen koneoppimisen avulla ennustamaan, mitä sovelluksia käytät nyt ja mitkä sovellukset et käytä vasta myöhemmin. Piessä on myös Shush, ominaisuus, joka asettaa puhelimesi automaattisesti Älä häiritse -tilaan, kun käännät puhelimesi näytön alas tasaiselle pinnalle. Siellä on myös Slices, joka tarjoaa pienemmän version asennetusta sovelluksesta Google-haun sisällä ja tarjoaa tiettyjä sovellustoimintoja avamatta koko sovellusta

Kuten tavallista, Android 9.0 Pie oli saatavana ensin virallisesti Googlen Pixel -puhelimiin, mutta se lanseerattiin myös Essential-puhelimeen samaan aikaan. Sen jälkeen se on otettu käyttöön päivityksenä moniin muihin Android-puhelimiin viime kuukausien aikana ja se on ollut saatavana monista uusista Android-puhelimista.

Tuotemerkin päivittäminen: Android 10

Android on edennyt kaukana nöyrästä alusta, sillä pienen käynnistyksen tuloksena on tullut maailman johtavaksi mobiili käyttöjärjestelmäksi. On vinkkejä, että Google on aivan varhaisessa vaiheessa kehittämässä täysin uutta Fuchsia-nimistä käyttöjärjestelmää, joka voi tukea kaikkea älypuhelimista tableteihin ja jopa kannettaviin tietokoneisiin. Yhtiö ei kuitenkaan ole sanonut melkein mitään Fuchsiaa koskevista suunnitelmistaan, ja on enemmän kuin mahdollista, että se voi peruuttaa kehitystyönsä.

Tämä osoittaa vain, että Google on edelleen erittäin sitoutunut edistämään Androidin kehitystä ja yrittänyt jopa laajentaa mobiili- ja tablet-käyttöjärjestelmän muihin laitteisiin, mukaan lukien, ja. Riippuen siitä, minkä tutkimusyhtiön uskot, Androidin älypuhelinten maailmanlaajuinen markkinaosuus on tällä hetkellä 85–86 prosenttia, iOS: n etäinen sekunti 14–15 prosenttia. Kaikilla muilla mobiili käyttöjärjestelmillä (Windows Phone / Windows 10 Mobile, BlackBerry, Tizen ja muut) on nyt alle 0,1 prosenttia puhelinmarkkinoista. Toukokuussa 2017 Google I / O: n aikana yritys ilmoitti, että nyt on yli kaksi miljardia aktiivista laitetta, jotka käyttävät jotakin Android-käyttöjärjestelmän versiota.

Yksi Android-laitteiden omistajien haaste, joka on ollut käyttöjärjestelmän ongelma siitä lähtien, kun se käynnistettiin, on päivittää sitä uusimmilla tietoturvakorjauksilla, puhumattakaan käyttöjärjestelmän tärkeimpien ominaisuuksien päivitysten langattomasta käyttöönotosta. Googlen tukemat Nexus- ja Pixel-laitteet saavat säännöllisesti säännöllisiä kuukausittaisia ​​tietoturvapäivityksiä ja käyttöjärjestelmän uusimman version. Kolmansien osapuolien puhelimet ovat paljon kärsimämpiä ja kaipaamaan uusia suojauskorjauksia, ja usein jäävät nopeasti näkemään uusia käyttöjärjestelmäpäivityksiä. Muutamilla budjettiluokan puhelimilla, etenkin lukitsemattomilla, ei ehkä ole lainkaan päivityksiä. Googlen esittelemän Project Treble -sovelluksen Android Oreossa pitäisi auttaa puhelinvalmistajia päivittämään laitteitaan nopeammin, mutta on vielä nähtävissä, ovatko nämä ponnistelut tehokkaita pitkällä tähtäimellä.

johtopäätös

Ellei Apple päättäisi aloittaa uusien iPhonien myynnin, jotka ovat huomattavasti halvempia kuin nykyiset mallit, vaikuttaa kohtuulliselta ennustaa, että Android hallitsee edelleen mobiililaitteiden käyttömarkkinoita, vaikka ongelmat tarjoavat nopeita päivityksiä. Käyttöjärjestelmä asennetaan puhelimiin, joita myydään paljon vähemmän kuin 100 dollaria, aina kalliisiin lippulaitteisiin, kuten nykyinen mestari: Samsung Galaxy S10 Plus. Tämä joustavuus yhdessä vuosittaisten päivitysten kanssa varmistaa sen, että Android pysyy alan johtajana tulevina vuosina.

Haluatko, että Google jatkaa makeiden karkkien ja kohtelujen käyttöä virallisina koodiniminä tuleville Android-versioille? Tai haluaisitko mieluummin, että ne siirtyisivät jonkin muun tyyppiseen ruokaan? Kerro meille mielipiteesi kommentteissa!

Kuulokeliitäntä on kuollut; Eläköön Bluetooth! Vaikea oa kuulokkeiden jälkeietä liitäntämaailmata on löytää juuri oikea pari Bluetooth-kuulo...

Ueimmia mobiilielaimia on nykyään ykityinen elautila, ja elauhitoria ja muut tiedot poitetaan automaattieti, kun poitut tätä tilata. Näppäimitöovelluket ovat euranne...

Suosittelemme