Vuosi 2019 voisi olla korjausoikeuden vuosi

Kirjoittaja: Monica Porter
Luomispäivä: 22 Maaliskuu 2021
Päivityspäivä: 2 Heinäkuu 2024
Anonim
Legiksen Johdantokurssi, osa 6: Velvoiteoikeuden 2. osa
Video: Legiksen Johdantokurssi, osa 6: Velvoiteoikeuden 2. osa


Kahden viimeisen vuosikymmenen aikana on kasvanut paradoksi, jossa kuluttajat eivät enää ole kiinteistöjensä todellisia omistajia. Monissa tapauksissa, kuten matkapuhelimissa, ostajalla ei ole tuotteen maksamisesta ja omistamisesta huolimatta oikeutta avata ja kiinnittää kätensä tuotteesta huolimatta. Korjausoikeus -koalitio taistelee tämän muuttamiseksi.

Kuten iFixit on kirjoittanut blogin viestissä, yhä useammat osavaltiot ja liittohallitus ovat antaneet lakeja, joilla palautetaan omistajan oikeudet tehdä elektroniikallaan ja muilla tavaroillaan mitä haluavat. Useisiin organisaation luetteloituihin voittoihin parilta viime vuodelta kuuluu kongressin laillistaminen älypuhelinten lukituksen avaamiseen ja FTC, joka kieltää "takuun raukeamisen, jos se poistetaan".

Vaikka tämä saattaa tuntua ongelmalta, jonka kanssa kaikki olisivat mukana, monet yritykset, jotka valmistavat tuotteita, eivät ole. Kaksi tärkeintä pelaajaa, joka taistelee oikeudesta korjata, ovat Apple ja John Deere. Molemmat yritykset ovat ilmoittaneet, että korjausoppaiden julkaiseminen vaarantaisi sen immateriaalioikeudet ja olisi vaarallista antaa kuluttajien työskennellä tuotteillaan, koska ne voisivat rikkoa ne.


Tämä vaikuttaa heikolta perusteelta, koska ihmiset ovat kiinnittäneet tuotteitaan vuosien ajan, rikkoen monissa tapauksissa takuun. Korjausoikeutta koskevalla lainsäädännöllä sekä omistajilla että korjaamoilla olisi tarvittavat tiedot tuotteidensa asianmukaiseksi korjaamiseksi sen sijaan, että luottaisi joku Internetiin selvittääkseen sen ensin.

Yhdysvallat ei ole ainoa maa, joka käsittelee tällä hetkellä korjausoikeutta koskevaa lainsäädäntöä. Merentakaisilla alueilla Euroopan komissio valmistelee parhaillaan ehdotuksia, jotka edellyttäisivät suuria laitevalmistajia suunnittelemaan tuotteita televisioista jääkaappeihin, jotta ne voidaan purkaa ja korjata ilman omistamia työkaluja tai laitteita.

Vuonna 2018 18 valtiota oli ottanut käyttöön korjausoikeuden koskevan lainsäädännön, ja vielä 15 otti huomioon sen vuonna 2019. Tämän paljon eteenpäin suuntautuvan vauhdin avulla voimme helposti nähdä prosessin, jolla korvataan älypuhelimen näyttö tai kiinnitetään ilmastointilaite huomattavasti helpommaksi ja halvemmaksi seuraavan parin vuoden aikana. vuotta.


Voit käydä osoitteessa repair.org, jos haluat lisätietoja oikeudesta korjata -aloitteeseen sekä tietoja yhteydenpitoon paikallisiin lainsäätäjiin.

Päivity, 29. toukokuuta 2019 (klo 12.35 ET): Pian en jälkeen kun D-yhdity toi Huawein takaiin taiteeeen, meillä on nyt uutiia (viaDigitaaliet trendit) että Huawei on myö takai...

New Delhiä pidetyä tiedotutilaiuudea Huawei toi markkinoille uuden älykellon, Huawei Watch GT, Intiaa.Huawei Watch GT näyttää tavallielta kellolta, ketää jopa k...

Mielenkiintoiset Julkaisut